Én ting er, at lederen er klædt på til at tackle de daglige opgaver uden at miste de strategiske mål af syne. Noget andet er, at det samme fokus og den samme dynamik skal præge hele ledergruppen. Forandringer skal være bredt funderet for at skabe varige resultater.
Efter et ledelsesparringsforløb med toplederen er det derfor god idé at samle ledergruppen og inddrage dem i de forandringer, der sættes i gang. Når ledergruppen inddrages, viser lederen, at det er alvorligt ment.
Der skabes et fælles sprog og værdifulde aftaler om virksomhedskulturen. Medarbejderne udvikler sig personligt, og det kan ofte aflæses positivt på bundlinjen efter relativt kort tid.
Guldfireren ville ikke have været en guldfirer, hvis ikke de fire roere arbejdede sammen og roede i takt. I erhvervslivet tåler vi ofte, at medarbejderne ror ude af takt, hver sin vej eller med én hånd. Men sådan behøver det ikke at være. En rådgiver udefra kan efter kort tid sammen med et team mærke, hvor det halter med samarbejdet.
Herefter kan rådgiveren hjælpe teamet med at ro i takt, samme retning og med større fart.
Det skaber resultater og styrker trivslen – for i bund og grund kan medarbejderne bedst lide at være en del af ”the winning team”.